Öne çıkan şirket haberleri

Tesla, Teksas'taki fabrikasını toplam 775,7 milyon dolarlık bir yatırımla genişletmek için başvuru yaptı. Geçen yılda Almanya'da 5,5 milyar dolarlık fabrika kurmuştu.

Öne çıkan şirket haberleri

-Tesla, Teksas'taki fabrikasını toplam 775,7 milyon dolarlık bir yatırımla genişletmek için başvuru yaptı. Geçen yılda Almanya'da 5,5 milyar dolarlık fabrika kurmuştu. Teksas eyaleti lisanslama departmanının web sitesinde yer alan belgelere göre, Austin'deki tesisine bir hücre test laboratuvarı ve "Cathode" adlı bir birim de dahil olmak üzere beş yeni tesis eklemeyi planlıyor.

-Hem Apple Inc hem de Samsung Electronics'in tedarikçisi olan Çinli ekran üreticisi BOE Technology Group Co Ltd Vietnam'da iki fabrika inşa etmek için önemli miktarda yatırım yapmayı planlıyor. Kaynaklar yatırımın toplamının 400 milyon dolara kadar çıkabileceğini belirtiyor.

-Bloomberg News'in haberine göre Apple Inc, daha fazla bileşeni şirket içinden tedarik etmek amacıyla 2024'ten itibaren mobil cihazlarında kendi özel ekranlarını kullanmaya başlamayı planlıyor. Şirket, hareket önümüzdeki yılın sonuna kadar ekranı en üst düzey Apple Watch'larda değiştirerek başlamayı planlıyor.

-Boeing Co, 2022'de uçak siparişlerinde ve teslimatlarında keskin bir artış bildirdi. Avrupalı rakibi Airbus’un, Boeing’in Çin pazarında geride bırakması sonrası üst üste dördüncü yılda da Airbus'un gerisinde kaldı. Boeing, 2022'de iptaller hariç 480 uçak teslim etti ve 774 net yeni sipariş kazandı. 2022'de Boeing, Çin'e sekiz uçak teslim ederken, Airbus 100'den fazla uçak teslim etti.

-Volkswagen'in birimi Çek otomobil üreticisi Skoda Auto'nun 2022'de küresel teslimatlarının parça kıtlığı, tedarik zinciri sorunları ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle düştü. Skoda'nın küresel teslimatları 2022'de 731.300 araca düşerken, en sert düşüşün kaydedildiği Rusya'da %80’lik düşüş kaydedildi. CEO Klaus Zellmer, "Piyasa durumu 2023'te gergin kalacak, ancak durumun önümüzdeki aylarda düzeleceğine dair temkinli bir şekilde iyimseriz." dedi.

-Reuters‘ta yer alan habere göre, önemli fon yatırımcılarından Bluebell’in birkaç ay önce Bayer'e yatırım yaptığını ve şirketin tüketici sağlığı biriminin satışı ve daha sonraki bir aşamada Bayer'in ilaç ve tarım işlerinin ayrılması için baskı yaptığını söyledi. Bluebell'in ayrıca denetim kurulu Başkanı Norbert Winkeljohann ve İcra Kurulu Başkanı Werner Baumann'ın yerini almasını istediği ifade edilirken Bluebell son olarak istekleri yerine gelmeyince şirket yatırımlarından vazgeçme kararı aldığı belirtildi. Bluebell’ın, yorum talebine  yanıt vermediği söylendi. Pazartesi günü, başka bir yatırım fonu olan hedge fon emektarı Jeffrey Ubben'in Inclusive Capital Partners şirketi de Bayer'de hisse satın aldığını açıkladı.

-Volkswagen AG, Çin Başkanı Ralf Brandstaetter, Çin medyasına verdiği demeçte, Çin'in genel binek araç satışlarının 2023'te %5 artacağının tahmin edildiğini söyledi. Brandstaetter, saf elektrikli ve plug-in hibritleri içeren yeni enerji araçlarının, 2023'te Çin'deki toplam binek araç satışlarının üçte birini oluşturabileceğini de sözlerine ekledi. Volkswagen, ilk olarak Çinli medya kuruluşu Cailianshe tarafından bugün bildirilen yorumları doğruladı.

APPLE   (AAPL)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 132.30 seviyesinin kırılması halinde önce 134.00 ve arkasından 136.40 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 130.00 desteğinin altında önce 128.15 ve arkasından 125.38 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse kritik bölgesi olan sarı ile gösterdiğimiz 134.00-136.40 bandından altında seyrederken kısa vadede 125.38 seviyesini destek haline getirdi. Bu seviyenin üzerinde alıcılı yapısı devam etse de hisse yükselişlerini sağlamlaştırmak istiyorsa sarı bölgenin üzerine atmalı.

ACCENTURE  (ACN)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 276.30 seviyesinin kırılması halinde önce 278.50 ve arkasından 282.21 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 272.27 desteğinin altında önce 269.24  ve arkasından 262.54 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse ana trend yönü aşağısı olamaya devam ediyor. Ancak kısa vadede bir yükseliş başlatmış durumda. Hissede 262.54 seviyesi belirleyici seviyemiz. Bu desteğin üzerinde kaldığı sürece alış eğilimi devam edebilir. Ancak bu desteğin kırılması halinde düşüşler hızlanabilir.

GOOGLE-ALPHABET   (GOOGL)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 88.80 seviyesinin kırılması halinde önce 90.24 ve arkasından 93.40 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 87.85 desteğinin altında önce 86.70 ve arkasından 85.16 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hissede ana trend aşağı yönlü olmak üzere kanal içerisinde düşüş eğilimini sürdürüyor. Ancak kısa vadede de hisse yatay bant içerisinde hareket ediyor. 90.24 direncinin kırılması halinde yükseliş eğilimi hızlanacakken aşağıda 85.16 desteğinin altında kanal dibine gitme çabası devam edebilir.

VERİZON   (VZ)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 42.09 seviyesinin kırılması halinde önce 42.53 ve arkasından 43.38 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 41.67 desteğinin altında önce 41.22 ve arkasından 40.28 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse kısa vadeli oluşturduğu trendi kırınca alış eğilimini hızlandırdı. Ancak biraz tedbirli olmakta fayda var. Yukarıda 42.53 direncinin kırılması halinde yükselişler hız kazanabilir. Aşağıda ise 40.28 desteğinin altında satışlar ön plana çıkabilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı