Bakan Gürlek: İşyurtlarımızın eğitim ve üretim kapasitesini artıracağız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Gürlek, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların mesleki eğitimlerle bilgi ve becerilerinin geliştirilerek üretime katılımlarının desteklendiğini belirtti.

Bakan Gürlek: İşyurtlarımızın eğitim ve üretim kapasitesini artıracağız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdiğini açıkladı. Gürlek, Türkiye’nin dört bir yanındaki işyurdu atölyelerinde üretilen ürünlerin Ankaralılarla buluşturulduğunu belirtti.

Gürlek, “Ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların toplumsal uyum süreçlerini desteklemeye yönelik mesleki eğitimlerle bilgi ve becerilerini geliştiriyor, üretime katılmaları sayesinde iş disiplini ve tecrübesi kazanmalarını sağlıyoruz” dedi.

İşyurtlarının eğitim ve üretim kapasitesinin artırılacağını belirten Gürlek, “Yeni meslek alanları oluşturmaya ve teknolojik imkanlardan etkin şekilde yararlanarak ceza infaz sistemimizi daha güçlü bir yapıya kavuşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gürlek, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

  Hibya Haber Ajansı