Sakarya'da Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları toplama yarışmaları başlıyor

SAKARYA - 04.01.2023 - HİBYA - Öğrencilerde sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması için okullar arasında gerçekleştirilen yarışmalar 13 Ocak 2023 tarihinde başlıyor.

Sakarya'da Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları toplama yarışmaları başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları toplama yarışmalarında yeni dönem başlıyor. Öğrencilerde sıfır atık farkındalığı oluşması, yetişen yeni neslin bitkisel atık yağ ve tekstil atıkları toplama bilinci kazanması ve atıkların çevreye ve insanlara vereceği zararların önüne geçilmesinin hedeflendiği yarışmalar için başvurular alınmaya başlandı.

Yarışmalara Sakarya’da bulunan anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim okulları katılabilecek. Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları toplama yarışmaları 26 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek. Ödül töreni ise 7 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, gelecek nesillerde sıfır atık bilinci oluşmasının önemine vurgu yapılarak, “Şehrimizde bulunan tüm anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarımızı yarışmalara katılmaya davet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık bilincine sahip nesiller yetiştirmek için çalışmaya, insan ve çevre sağlığını korumaya devam edeceğiz” denildi.


Hibya Haber Ajansı