CHP Milletvekili Aygun: “Limanlarımızı peşkeş çektirmeyiz, geleceğimizi ipotek ettirmeyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği, Antalya’nın yanı sıra özel şirketlerce işletilen Mersin ve Tekirdağ limanlarının de yer aldığı toplam 18 limanın işletme sür

CHP Milletvekili Aygun: “Limanlarımızı peşkeş çektirmeyiz, geleceğimizi ipotek ettirmeyiz”

TEKİRDAĞ - 15.01.2023 – HİBYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği, Antalya’nın yanı sıra özel şirketlerce işletilen Mersin ve Tekirdağ limanlarının de yer aldığı toplam 18 limanın işletme sürelerinin ihalesiz olarak 49 yıla kadar çıkarılmasını sağlayan düzenlemeye tepki gösterdi.

Aygün, yaptığı açıklamada, Limanların işletme süresini Anayasa Mahkemesi’ne rağmen ihalesiz olarak 49 yıla kadar çıkarmayı hedefleyen yasa teklifinin TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülmeye devam ettiğini bildirdi.

Teklifte, Tekirdağ’daki Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait limanın işletme süresinin de 2067’ye kadar uzatıldığına işaret eden Aygün, şunları söyledi:

“İki tane idare mahkemesinin kararı var elimde. Tekirdağ'daki sahilin halini bir görün. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da yangın vardı, yine Ceyport'un limanıydı ve kimyasal depolarıyla beraber sahil talan edildi. Katı atık ve sıvı atık miktarlarının bertarafı konusunda kümülatif hesaplamanın yapılmadığı, dolayısıyla eksik işler tesis edildiği, mevzuat açısından uygun olmadığı, çevre üzerinde de insan sağlığına vereceği zararların bulunduğu tespit edilmiştir. Bu yasanın Anayasa Mahkemesi’nden yine döneceğine adım kadar eminim. 17 ildeki limanlar üzerinden Türkiye’nin geleceğini ipotek ettirmek bizim harcımız değildir”

Hibya Haber Ajansı