Altın haftaya satıcılı başladı

Altın yeni haftaya satıcılı bir başlangıç yaparken, son bir haftanın tüm kazanımlarını geri verdiği bir seansı geride bıraktı.

Altın haftaya satıcılı başladı

Altın yeni haftaya satıcılı bir başlangıç yaparken, son bir haftanın tüm kazanımlarını geri verdiği bir seansı geride bıraktı. 1979 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Dünün önemli haberi Silicon Valley Bank’ın tüm varlıklarıyla birlikte satın alınması haberi olurken, FED kaynaklarının SVB’in batışını kötü yönetim olarak değerlendirildi. Sistematik bir iflastan bahsedilmiyor oluşu piyasaları rahatlatırken, altının üzerindeki satış baskısını tetikleyen bir gelişme olarak ortaya çıktı. 1956 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan sarı maden, yüzde 1,1 kaybı hanesine yazarak haftaya başlamış oldu.

Gümüş de dünkü seansta satıcılı bir günü geride bırakırken, 23 dolar/ons seviyesinin üzerinde kalmayı başarmış oldu. 23,23 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seans içinde satış dalgasına kapılarak, 22,85 dolar/onsla seansın en düşük seviyesini kaydetti. Seans kapanışını doğru toparlanma gayesinde hareket ederken 23,07 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,7 kaybı hanesine yazdı.

Platin kırmızı da bir kapanış yaptığı günde,1000 dolar/onsun altında kaldığı bir günü geride bıraktı. 980 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 976 dolar/onstan gün kapanışı yaparak yüzde 0,6 değer kaybı yaşadı.

Paladyum seansı yeşilde kapatan tek kıymetli maden olarak seansın öne çıkan kıymetli maden olmuş oldu. 1406 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1415 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,9 kazanç elde etmiş oldu.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı