Yapıcıoğlu: "Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden biri olan Malatya'da temaslarını sürdürüyor.

Yapıcıoğlu:

Malatya'da depremzedeler için kurulan Teknokent Konteyner Kent'i ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşlara geçmiş olsun temennilerinde bulunurken Malatya'nın Kale İlçe Kaymakamı Mustafa Aksoy, Konteyner Kent ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kentte incelemelerini sürdüren Yapıcıoğlu'nun ikinci durağı Koordinasyon Merkezi oldu. Malatya'da depremin ilk anından beri vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR'ın Malatya Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, depremin üzerinden yaklaşık 2 ayın geçtiğini belirterek depremin çapı, büyüklüğü, etkilediği alan, oluşturduğu tahribat, meydana gelen yıkım, can kayıpları ve maddi hasarının büyüklüğü göz önüne alındığında yaraların önemli oranda sarıldığını ancak küçük detaylarda hala çözülmeyi bekleyen sorunların bulunduğuna işaret etti.

Malatya'da küçük ölçekli bir ilçe ebadında bir konteyner kenti ziyaret ettiklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Yaklaşık 10 bin vatandaşımızın barındığı konteyner kentimizi ziyaret ettik. Orada vatandaşlarla temaslarda bulunduk. Sosyal donatı alanlarında; mescidi, yemekhaneyi, iftar çadırlarını gördük. Elbette bunlar kalıcı konutların olduğu, vatandaşın normal hayatına döndüğü bir şeyle kıyas edilemez ama o depremin ilk günlerindeki manzarayla kıyaslandığında vatandaşı memnun gördük. İnşallah bir an önce kalıcı konutlar tamamlanır da vatandaşlar da normale döner." dedi.

"Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir"

Yapıcıoğlu, Malatya’da gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin, "Buradaki depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik, onları unutmadığımızı, unutmayacağımızı, seçim sath-ı mailine girilen dönemde de bizim sürekli gündemimizin bir tanesini mutlaka deprem ve depremzede kardeşlerimiz olduğunu, olacağını göstermek istedik." diye konuştu.

Gelinen aşamada depremin yol açtığı yaraların önemli bir kısmının sarıldığını dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"İşler rutine binmiş, açıkta kalan vatandaşımız yok elhamdülillah. Gerçi halen çadır veya konteyner talebinde bulunan vatandaşlar var, belki bazı yerlerde bazı eksiklikler olabilir ama en azından vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarının önemli bir oranda karşılanmış olduğunu görmek bizleri memnun etti. Ama eksikliklerin de mutlaka olabileceğini hiçbir zaman unutmamamız lazım. Varsa bir yerde ihtiyacı karşılanmamış ya da ihtiyaç içerisinde olan bir kardeşimiz ya da herhangi bir sıkıntısı olan bir vatandaşımız mutlaka oraya da yetişmek, oraya da koşmak zorundayız."

Hibya Haber Ajansı