İlaç sektöründe evlilik yılı

İlaç sektöründe evlilik yılı

İlaç sektöründe evlilik yılı

KPMG'nin ilaç sektörünün 2030 tarihinde gezindiği bir 'Pharma 2030' raporu, sektörde olduğu trendlerle yön değişimleri ele aldı. Rapora göre artan ilaçlar ve tıbbi cihaz firması, diyabet ve onkoloji teknolojisi

 

KPMG'nin hazırladığı 'Pharma 2030' raporunda, ilaç endüstrisi gelecek 10 yılda gerçekleşmekte olup, merkeze yönelik planlamadaki yer yer aldı. Rapora göre ondan geçen gün daha fazla ilaç ve tıbbi cihaz firması, sektördeki değişim dalgasına adapte olabilmek için teknoloji işletmeleriyle ortaklığa gitme yolunu tercih ediyor. Rapora göre teknoloji firmalarıyla işbirliği ya da bir iletişim yolunu seçen ilaç şirketleri.

Rapor değerlendiren KPMG Türkiye İlaç ve Sağlık Sektör Lideri Hakan Orhan, ilaç firmalarının iki büyük şehirde yaşadığı sektörlerde yaratılan etkiyi kabul ediyor oluyor. Orhan, “Fiyatlandırmadaki aşağı yönlü baskı ile önleme, teşhis ve gerçek sağaltıma doğru geçiş, ilaç sektöründeki kurulmasına yönelik bir ekip çalışması. Bu değişimler aynı zamanda yeni rekabet kapı aradığı, şirketler nerede ve kiminle rekabet ettiklerini tercih etmeyi düşünüyorum. ”Diye konuştu.

Yeni alanlar ortaya çıkıyor

İlaç endüstrisi değişimi değişimin etkileyici etkilenir. Rapora göre bunlar ilaç teknolojisi, genetik ve immünoterapi:

İlaç teknolojisi: İlaç sektöründeki pek çok firma, önleme ve teşhise yönelik tedavi yöntemleri için teknoloji şirketleriyle kader birliği yapıyor. Bu alanda en fazla yazılım firmalarıyla ortaklıklar ön plana çıkıyor.

Genetik: Gelecek 10 yılda gen düzenlemesi nörolojik hastalıklar ve kanser gibi farklı rahatsızlıkların tedavisinde devrim yaratacak. Bu durumun farkında olan ilaç firmalar, Alzheimer, Parkinson, Huntington gibi nörolojik hastalıkları önlemeye yönelik tedaviler geliştirmeye çalışıyor.

İmmünoterapi: Teknoloji, aynı zamanda bağışıklık sisteminin etkinliğini artırmayı amaçlayan ve hedefe yönelik bir tedavi olan immünoterapiye de hız veriyor. Sektördeki irili ufaklı pek çok şirket, tedavi ve önlemeye yönelik immünoterapi yöntemleri geliştirmeye odaklanıyor. İmmünoterapi daha çok kanser türlerinin tedavisinde kullanılsa da diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla Parkinson, MS gibi kronik rahatsızlıkların tedavisinde de uygulanması yönünde araştırmalar yapılıyor.

 

 

 

 

KPMG Hakkında

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG, üye firmalar ağı sistemiyle 156 ülke, 200 bin çalışan ortamında finansal hizmetler, hizmet ürünleri ve sanayi sektörü, gıda, perakende, enerji, telekomünikasyon, kimya gibi pek çok sektöre danışmanlık hizmeti veriyor. KPMG Türkiye, İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Ankara ve İzmir ofisleriyle, 1982 yılından beri 1.500 çalışanıyla her sektörden 4 yıl önce firmaya sektörler özelinde hizmet vermekteyiz, rekabette iste duydukları trend trendini söylüyorum. Ayrıntılı bilgi için  www.kpmg.com.tr  adresinizi alabileceğinizi.

 

Kaynak MPR İletişim Danışmanlığı